Crowdsurfen

Enige tijd geleden beëindigden de organisatoren het Zweedse Bravalla festival voortijdig met als reden aangiften van seksueel geweld. Tevens maakten zij bekend dat het festival daarom ook in 2018 niet zal plaatsvinden. Ook dit festival-weekend was er een incident. Op Lowlands, zag de zanger van de Britse band Architects dat een man de borst van een crowdsurfende vrouw betaste en dat was voor de zanger, Sam Carter, aanleiding om de man in een volle tent aan te spreken op zijn gedrag. Het leverde Carter een positieve pers op, onder andere bij Joop waar ik het las. Zijn tirade werd ondersteund door een luid applaus van het publiek. “It is not your’re fucking body, it is not you’re fucking body and you do not grab at some one. Not at my show,” aldus Carter. Seksueel geweld is verwerpelijk en moet streng worden aangepakt en Carter spreekt ware woorden.

crowdsurfen

Foto: Wikimedia Commons

Nu is er een klein probleem. Carter wees de man niet aan en ook de vrouw is onbekend, ik heb van het gebeuren nog geen beelden gezien en ik was er ook niet bij. Ik bezoek dit weekend het Venlose Zomerparkfeest dat dit jaar al weer voor de eenenveertigste keer plaatsvindt. Vier dagen muziek, dans, theater, literatuur en nog veel meer en helemaal gratis. En als vriend van het feest is er zelfs nog een vijfde extra vriendendag. In de drukte voor een van de podia of lopend ergens naartoe bots je wel eens tegen iemand aan of sta je op iemands tenen. Zo draaide ik me gisteren om en botste tegen de (redelijk dikke) buik van een man. Het hadden echter zomaar ook de borsten van een vrouw kunnen zijn. Je zegt allebei sorry en ieder gaat zijns weegs.

Bij crowdsurfen is aanraking onvermijdelijk, als dat niet gebeurt, beland je met een smak op de grond. Je wilt aangeraakt worden en daarbij kan ieder deel van het lichaam geraakt worden. Wellicht greep de man op Lowlands bewust naar de borst van de vrouw, dan is de tirade van Carter terecht. Het zou ook kunnen dat het geheel per ongeluk gebeurde. Eén beeld, twee mogelijkheden en welke de juiste is, weet alleen die onbekende man, niet Carter.

4 gedachtes over “Crowdsurfen

  1. Je hebt gelijk dat er twee mogelijkheden zijn, al vind ik het mooi dat Carter seksueel geweld zo bespreekbaar maakt. Misschien wees hij bewust de man niet aan, voor het geval het toch per ongeluk gebeurde? En dat is iets wat alleen Carter weet. 😉

    Like

  2. Ik bedoelde eigenlijk dat alleen Carter weet waarom hij ervoor koos de man niet aan te wijzen. Alleen de man kent de intentie achter de daad, en Carter heeft enkel zijn interpretatie van wat hij zag – of dacht te zien.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.